måndag 3 januari 2022

Aktier jag tror på 2022

 (Reklam för Avanza i inlägget)


Många av aktierna jag äger har gått bra generellt men vissa har inte riktigt tagit fart, så vilka får tar ledartröjan 2022? 

Här är några aktier som jag hoppas kommer visa upp sig.

  • Formpipe Software har länge haft en sidogående trend men fick fart under 2021. De sysslar med IT och utvecklar programvaror som t ex strukturerar information i ett företag, myndigheter och organisationer. De har repetativa intäkter från sina kunder och det är en bra med återkommande intäkter.
  • Transtema de jobbar inom nätverks och kommunikationslösningar som tekniska konsulttjänster och ser till att nät och bredbandstjänster fungerar över hela landet. De ska nu även serva laddstolpar för elbilar där det tydligen inte går så bra med elförsörjningen till stolparna.
  • Organoclick var länge ett forskningsbolag som nu har börjat sälja sina produkter och flera produktområden har ännu inte kommit till en kommersiell fas. De arbetar inom miljövänliga kemiska produkter för hus och hem, miljövänlig impregnering av trävaror ,spray till kläder och skor, begravningskistor som är gjorda av komposit av träråvaror och slutligen miljövänliga nonwowen som är ett bindemedel som finns i blöjor, servetter, munskydd etc och de ersätter nu plasten som varit där tidigare. 
  • Poolia sysslar med bemanningstjänster och kan efter att pandemin minskar i effekt få mer att göra när deras kunder kommer igång och behöver hyra in konsulter för att hinna med produktionen.
  • Acrinova  som är ett litet skånskt fastighetsbolag som har för målsättning att blir större och växer stadigt. De har ett miljövänligt tänkande om hur fastigheten ska byggas och drivas. Aktien har inte tagit fart än utan behöver nog växa lite mer innan den stora massan får upp ögon för företaget.
Som jag har skrivit i tidigare inlägg gillar jag att hitta bolag som inte kostar för mycket där man kan köpa många aktier för att kunna utnyttja hävstångseffekten när aktien slutligen börjar röra på sig. Då är det bra om aktien står still under en längre tid. Jag försöker inte leta bland alla förhoppningsbolag utan de måste tjäna pengar och helst ge utdelning.

(Disclamer. Detta är inga köprekommendationer överhuvudtaget utan bara personliga åsikter.)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar