torsdag 16 december 2021

Arbitrage i Investor A

 (Reklam för Avanza i inlägget)


Nu har jag äntligen fått till en arbitrage affär i ett av bolagen i min portfölj. Lade in en bevakning på Utdelningsseglarens hemsida för arbitrageaffärer för en tid sedan och då skickar programmet ut ett mail automatiskt när vissa kriterier blir uppfyllda och det blir fördelaktigt att byta en viss aktie. 

Enkelt förklarat är att man jämför ett bolags A o B aktier. När det blir en spread/skillnad i pris, säg 10 kr per A o B aktie så kan man tjäna på att sälja den dyrare aktien för att köpa tex B aktien billigare och för mellanskillnaden köpa fler aktier som i sin tur berättigar till mer utdelning vid nästa utdelningstillfälle.  

I mitt fall så var det Investor A som hade en högre kurs och kunde säljas med en förtjänst och det blev ett antal nya B aktier som hjälper till de övriga med att få snöbollen att rulla fortare.

En viktig detalj bara. Se bara till att de aktier du har under bevakning har en regelbunden omsättning så du inte sitter med svarte Petter och inte kan bli av med aktien om det skulle behövas eller att den sjunker som en sten vid låg omsättning.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar