lördag 11 april 2020

Börsvåren 2020

Ja detta år gick stark de 2 första månaderna med nya ATH som visades friskt av många på Twitter och kan väl själv säga att jag bidrog med en och annan daglig plus eller minus screenshots.
I mitt fall så gick det även bra både förra året och i början av detta år men det var efter 20 mars som nedgången kom. Nedgången har förespråkats av diverse förståsigpåare i många år att bubblan kunde spricka när som helst. Men den var ett virus som orsakade det hela och världen har skakats om rejält och de långsiktiga effekterna är nog svåra att se följderna av. Risken finns att det blir massuppsägningar och konkurser inom många branscher som kyler ner ekonomin under en längre tid.
Hittills i år har mina portföljer gått sämre än index och det var tvärtom när börsen gick upp och man kunde känna sig stolt över att ha lyckats träffa rätt i placeringarna.

Mina bästa placeringar är Generic Sweden och Eolus Vind för att nämna några.
De har bidragit starkt till att mitt värde har ökat markant och jag tror att de har mer att ge.
I mitt fall så köper jag för att behålla och då blir det sällan några sälj och då finns av naturliga skäl inte ofta pengar över för att kunna köpa i dippar som denna.
Har framför allt en privat pensionsförsäkring hos Avanza som alltid drabbas när börsen viker och chansen att köpa billigare inte går pga att man straffas skattemässigt med dubbelbeskattning om jag skulle sätta in nya pengar där. Så de gånger som det kommer in nya pengar är vid våren när utdelningarna trillar in och någon sällsynt försäljning. Har nästan bara svenska aktier där så köptillfällena är ju bundna till vår och försommar med vissa undantag. Så denna nedgång med indragna eller förskjutna utdelningar kommer straffa denna portfölj extra hårt detta år.

Har även en ISK och en KF portfölj där jag sätter in regelbundet vid lön för att utnyttja nedgången men även där märks utdelningens frånvaro av.

Gladast är jag nog över att risken för att förlora arbetet är minimalt och att Covid19 inte kommer drabba mig personligen men det är ju svårt att säga hur det kommer bli.

Så med detta sagt finns det bara att önska er läsare en riktig SKÖN PÅSK och hoppas att börsen öppnar snart igen.(Affiliatelänkar finns i inlägget) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar